کلاسترینگ سرور و یا خوشه بندی سرور چیست؟ برای کارایی بهتر سرور ها باید مطالبی در مورد کارکرد سرور ها فرا بگیریم. همراه ما باشید تا در مورد کلاسترینگ سرور صحبت نماییم.
کلاسترینگ به زبان ساده
خوشه بندی جهت کاهش قطع و وصلی سیستم و خرابی بخشی از سرور استفاده می شود. در واقع در زمان کلاستریگ یا خوشه بندی سرور، گروهی از سرور ها را برای دسترسی بهتر کاربران به صورت یک سرور واحد متصل می نمایند. اگر سروری دچار ایراد یا اشکال شود، سرور دیگری وظیفه اتصالات و انجام محاسبات را بر عهده می گیرد.
هر سرور مسئولیت مدیریت دستگاه های خود را بر عهده داشته و دارای سیستم عامل واحدی است. وقتی سروری کلاستر یا خوشه بندی می شود، به صورت برنامه ریزی شده از داده ها حفاظت بیشتری کرده و بروز خطا و مشکلات را کاهش می دهد. همچنین کلاسترینگ باعث افزایش قدرت و سرعت سرور ها می شود.
کاربرد اصلی سرور های کلاستر شده
برخی از سرور ها که با حجم بسیار بزرگی از داده ها و برنامه های حجیم رو به رو هستند، نیاز به خوشه بندی سرور دارند. تمام برنامه ها نرم افزارها و اطلاعات نیاز به روزرسانی داشته و در نتیجه با کلاسترینگ سرور ها می توان مقیاس پذیری سیستم را افزایش داده و دیتا و اطلاعات قابل اطمینانی را برای کاربران ایجاد نمود. عموما در سیستم های پیام رسان ها که نیاز به انتقال داده به صورت لحظه ای است، از سیستم خوشه بندی سرور استفاده می شود.
مزایا اصلی خوشه بندی سرور ها
اصلی ترین هدف سرور های کلاستر بندی شده، جلوگیری از از بین رفتن دیتا و داده های کاربران است. سرور دستگاه الکتریکی بوده و پس از دوره های مصرف، دچار خرابی میشود و ممکن است تمام دیتاها و بخشی از اطلاعات کاربران از بین برود. با خوشه بندی سرورها، اطلاعات در بخش های مختلف سرور های خوشه بندی شده ذخیره می شود. و در زمان از بین رفتن بخشی از سرورهای سیستم بخش دیگر پاسخگوی نیازهای کاربران میشود.
برخی از سازمان ها نیاز به پایگاه داده های بزرگ تری داشته و در هر لحظه هزاران دیتا در حال رد و بدل شدن است که سرور به تنهایی هرچند قدرتمند هم باشد پاسخگوی نیاز کاربران نبوده و با کاهش کارایی رو به رو می شود. با اتصال سرور های دیگر و خوشه بندی آنها، می توان بخشی از عملیات محاسبات را بین سرور ها تقسیم می شود. در نتیجه پاسخگویی با عملکرد پایدار سرورها روبرو می شود.
انواع روش های خوشه بندی سرور
به طور معمول خوشه بندی یا کلاستر کردن به سه روش انجام می پذیرد.
روش متداول و معروف در زمینه خوشهبندی کلاستر کوروم تک بود و در این کلاستر بندی چندین گره با یک یا چند گره دیگر کلاستر بندی می شود.
روش دوم خوشه بندی بر اساس اکثریت گره ها بوده است.هر گره کپی خود را از داده های پیکربندی بندی مدیریت می کند. اگر از سرور هایی استفاده می کنید که در فاصله از هم قرار دارند، بهترین گزینه استفاده از روش دوم یا خوشه بندی بر اساس اکثریت گره ها است.
روش سوم، روش خوشه بندی تک گره بوده و به عنوان یک کلاستر تک گره نیز شناخته میشود. این خوشه بندی دارای یک گره بوده و در اکثر سازمان ها و نهاد ها استفاده می شود.
در نظر داشته باشید خوشه بندی بر اساس نوع نیاز سازمان ها تعیین میشود و هر کدام دارای معایب و مزایای خاص خود هستند.
مشکلات مختلف که در زمان عدم خوشه بندی سرور
سرور ها دارای اجزای مختلفی بوده و عدم کارکرد استاندارد هر یک از آن ها مشکلات مختلفی را برای کاربران سرور ایجاد می کند. به عنوان مثال می توانیم به خرابی سیستم عامل یا برنامه های تحت شبکه اشاره نماییم. خرابی سخت افزار نیز یکی از روش مشکلات متداول سرور ها بوده که قسمت های مختلف سرور با آن مواجه می شود. قسمت های اصلی سرور نظیر پاور، درایور ها، سی پی یو، پردازنده و حافظه های سرور، مهم ترین بخش های سرور است.
دلایل دیگری مانند خرابی یا قطع شدن برق یا حوادث مانند زلزله می تواند داده های سرور را تحت تاثیر قرار دهد. با پوشه بندی سرور می توان این مشکل را تا حد قابل ملاحظهای کاهش دهد. و از بین رفتن اطلاعات جلوگیری کرد. برای مشاوره در مورد خرید سرور hp مناسب با کارشناسان سایت اچ پی تایم در ارتباط باشید.