یکی از مهم ترین کاربرد های سرور های اچ پی خوشه بندی سرور است. بسیاری از افراد برای این که کارایی سرور ان ها افزایش یابد، از سرور های بسیار گران قیمت استفاده می کنند. در صورت این که حتی می توانید با خرید سرور میان رده و خوشه بندی سرور ها، کارایی و قدرت محاسبات و انجام عملیات را در سرور hp چند برابر نمایید. خوشه بندی مزایا و معایبی برای کاربران دارد. برای آشنایی با مزایا و معایب خوشه بندی سرور ها با ما همراه باشید.
کلاسترینگ سرور اچ پی چیست
کلاسترینگ یا خوش بندی سرور ها به گروهی از سرور ها گفته می شود که در ارتباط با هم برای پیشبرد اهداف یک سیستم فعالیت می کنند. به زبان ساده برای دسترسی به منابع می توانید از سرور در حال ارائه سرویس استفاده نمایید. در صورت خرابی یکی از سرور ها، دیگر سرور های فعال تمام تراکنش ها و فعالیت های مورد نیاز کاربران را انجام می دهند. در نتیجه از کار افتادن سیستم جلوگیری می کند.
هدف اصلی در خوشه بندی سرور ها
در سازمان های بزرگ در هر لحظه نیاز به اشتراک منابع و نقل و انتقال داده و ثبت تراکنش وجود دارد. برای محافظت از سیستم در برابر خرابی و قطعی از کلاسترینگ سرور استفاده می شود و دستگاه های دیگری که متصل به برق هستند فعالیت مدنظر را انجام می دهد. همچنین اگر خرابی یا اشکال سخت افزاری در قطعات سرور به وجود آمد، سرور های دیگر وظیفه دارند فعالیت های مد نظر را انجام دهند.
مشکلات مختلف در زمان خرابی سرور یا قطعی برق
با قطع سرور، تمام دسترسی های داخل سرور، ارتباطات بین وب سرور برای سایت و همچنین دسترسی به منابع و حافظه اشتراکی سرور از کار می افتد. پس یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از قطعی برق و خرابی تجهیزات سرور، استفاده از روش خوشه بندی است. در ادامه به مزایا و معایب خوشه بندی سرورها اشاره کرده و نگاهی به انواع کلاسترینگ سرور خواهیم داشت
انواع خوشه بندی سرور ها
خوشه بندی سرور ها به سه حالت انجام می شود.
- خوشه بندی استاندارد
- خوشه بندی تنظیم شده بر اساس اکثریت گره ها
- خوشه بندی تک گره
در خوشه بندی استاندارد که متداول ترین روش خوشهبندی سرور ها بوده، از چندین گره به همراه یک دیسک خوشهای استفاده می شود. دستگاه اتصال واحد، سایر دیسک های خوشه های سیستم را کنترل و مدیریت می کند.
در نوع خوشه بندی بر اساس اکثریت گره ها، هر گره دارای نسخه پیکربندی شده است. و داده ها در تمام گره ها به طور مشترک سازگار هستند. اگر خوشهبندی سرور ها در فاصله جغرافیایی از همدیگر قرار دارند، از خوشه بندی تنظیم شده بر اساس اکثریت گر ها استفاده نمایید.
خوشه بندی تک گره برای پیکربندی اولیه سرور و تست دستگاه انجام می شود و بیشتر اهداف آزمایشی را دنبال می کند.
مزایا و معایب خوشه بندی سرور ها
-
مزیت و فواید کلاسترینگ سرور
با خوشه بندی سرور ها مقیاس پذیری سرور شما افزایش می یابد و شما می توانید با قابلیت اطمینان بیشتر از سرور استفاده کرده و امکان هک و دسترسی به اطلاعات به طور محسوسی کاهش می یابد. همچنین با خوشه بندی دیگر قطعی سرور یا از دست رفتن اطلاعات معنا نداشته و سرور های دیگر قادر خواهد بود که اطلاعات داخل حافظه سرور را واکشی کرده و در اختیار کاربران قرار دهند. برای اطمینان بیشتر از سرویس های امنیتی و نرم افزارهای امنیتی استفاده نمایید.
-
معایب خوشه بندی
سرور ها به تنهایی به صورت شبانه روزی فعالیت کرده و مصرف برق را به طور محسوسی افزایش می دهد. اگر شما از حالت خوشه بندی استفاده کنید به این معنا است که به جای یک سرور از چندین سرور مشترک استفاده می کنید. در این صورت هزینه های مصرف انرژی و مصرف اینترنت شما افزایش می یابد.
خوشه بندی سرور سرور ها به دو شکل با فاصله از همدیگر یا در کنار همدیگر بوده و هر کدام مزایا و کاربردهای خاص خود را دارد. امروز با بررسی مزایا و معایب خوشهبندی سرور ها همراه شما بودیم. امیدواریم مطالب ارائه شده مورد توجه شما قرار گرفته باشد. برای خرید انواع سرورهای hp با کانفیگ اختصاصی متناسب با نیاز و کاربرد خود می توانید به سایت اچ پی تایم مراجعه کرده و سرور مناسب خود را انتخاب، سفارش و پیکربندی نمایید.
بیشتر بخوانید: