مدل : HPE DL580 Gen10
نوع شاسی : رکمونت 4 یونیت
تعداد پاور : 4 عدد
تعداد فن : کیت کامل
تعداد هیت سینک : 4 عدد
مدل پردازنده : انتخاب مشتری
میزان RAM : انتخاب مشتری
نوع RAM پشتیبانی شده : DDR4
باس رمهای پشتیبانی شده: 2666/2933
رم پیشنهادی : بر اساس CPU انتخابی میباشد
گارانتی : 12 ماه
نوع محصول : نو (دست اول)
در این قسمت به بررسی سرور HP DL580 G10 میپردازیم، این سرور یک سرور بسیار پرقدرت بوده که دارای 4 سوکت CPU میباشد که یک ظرفیت بسیار بالای پردازشی را با توجه به سازگار بودن با نسل دوم از پردازنده های intel Xeon ارائه میکند. کارایی بسیار بالا، قابلیت اطمینان پذیری و عملکردی با توان بسیار زیاد این سرور رو به یکی از سرورهای محبوب و پرطرفدار در بین سرورهای صنعتی تبدیل کرده، اگر شما هم قصد خرید سرور HP رو دارید حتما در ادامه به بررسی این سرور بپردازید چون ممکن است یکی از انتخاب های شما باشد. قیمت سرور HP بستگی به موارد متعددی دارد که در ادامه به این موارد بصورت جامع پرداخته شده است.
این سرور میتواند تا 48عدد هارد 2.5 اینچی را در فرم فکتور SFF جای دهد، دارای 16 عدد اسلات PCI 3.0 میباشد و میتواند حداکثر تا 6 ترابایت حافظه RAM از نوع LRDIMM و یا 3ترابایت حافظه RAM از نوع RDIMM را در اختیار ما قرا ردهد. در مجموع 48 اسلات رم دارد که به ازای هر سی پی یو در واقع 12 اسلات وجود دارد.
سرور HP DL580 G10 یک سرور فوق العاده برای مصارف صنعتی با توان پردازشی بالا، کارهای مجازی سازی و یکپارچه سازی ایستگاه های کاری، فعالیت های گرافیک محور ( به دلیل پشتیبانی از کارتهای گرافیک سروری و وجود اسلاتهای متعدد PCI ) و همچنین فعالیتهای مبتنی بر دیتابیس میباشد.
مختصر و کوتاه (از زبان تیم فنی اچ پی تایم) :
این سرور در فرم فکتور SFF تولید و روانه بازار شده، اکثرا مدل 8SFF آن موجود است و ما برای افزایش آن به 16SFF الی 48SFF طبیعتا نیاز به Bay یا کیج هارد خواهیم داشت، و علاوه بر آن sas expander نیز مورد نیاز است. در خصوص پردازنده همونطور که اشاره شد 4 سوکت پردازنده داریم که معمولا روی این سرور از cpuهای سری پلاتینیوم و Gold اینتل استفاده میشه. سری 1 و سری 2 این پردازنده ها یعنی x1xx , x2xx هردو توسط سرور HP DL580 G10 پشتیبانی میشه.
4 عدد پاور از نوع Hot Plg میتونیم روی این سرور سوار کنیم که عملیات Redundant هم رعایت شده باشه، در خصوص RAM هم که توضیح داده شد 48 تا اسلات رم داره، هم میتونیم از رمهای LRDIMM هم از RDIMM و هم از رمهای HPE Persistent Memory روی این سرور استفاده کنیم، البته وقتی که از CPUهای سری 1 یعنی x1xx ها استفاده کنیم از رم های HPE Persistent Memory نمیتونیم استفاده کنیم و در عوض با این cpu ها میتونیم از رم های NVDIMM استفاده کنیم.
کارت شبکه این سرور معمولا مدل HPE Ethernet 1Gb 4-port FLR-T I350-T4V2 Adapter هستش، ولی در صورت نیاز میتونیم از سایر کارتهای شبکه هم استفاده کنیم. نکته مهم در خصوص ریدکنترلر این سرور هستش که ما معمولا این سرور رو در بازار با ریدکنترلر HPE Smart Array P408i-p SR دیدیم، که این ریدکنترلر SAS/SATA ساپورت هستش و با پهنای باند 12Gb/s کار میکنه.
نمای جلویی سرور HP DL580 G10 :
طبق روال همیشگی از معرفی اجزای سرور اچ پی شروع میکنیم، و اول موارد موجود در پنل جلویی سرور رو دونه به دونه مشخص میکنیم و تشریح میکنیم، خب این عادت از قدیم و از سمت خود کمپانی HPE بوده که محصولاتش رو همیشه به این ترتیب معرفی میکنه، ما هم بر اساس همون کار میکنیم.
1- درب اصلی سرور، یک اهرم در بالا/وسط همین درب وجود داره که با بالا کشیدن این اهرم میتونید درب سرور رو باز کنید.
2- باکس 2 هارد سرور هستش که بصورت پیشفرض خالیه، و ما میتونیم در این باکس دو یک بک پلین 8SFF SAS/SATA نصب کنیم و یا یک بک پلین 8SFF 6SAS/SATA 2NVMe داشته باشیم و یا بک پلین 8SFF 8NVMe بصورت اختیاری نصب و استفاده کنیم.
3- باکس 3 هارد سرور هستش که دقیقا میتونیم مثل گزینه 2 در 3 حالت ازش استفاده کنیم و این باکس هم بصورت پیشفرض خالی هستش.
4- یک عدد پورت USB 3.0 در پنل جلویی سرور
5- چراغ و دکمه خاموش/ روشن کردن سرور، همونطور که اشاره شد این دکمه داخلش یک چراغ LED هم داره که وضعیت روشن/ خاموش بودن سرور رو هم اطلاع میده
6- چراغ Health یا چراغ سلامت سرور HP DL580 G10 هستش، ما قبلا یک مقاله در این خصوص نوشتیم و اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر دارید میتونید به مقاله چراغ Health در سرور hp مراجعه کنید.
7- چراغ نمایش وضعیت شبکه سرور
8- دکمه و چراغ uid سرور هستش ، قبلا مقاله ای در این خصوص نوشته شده درصورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چراغ UID در سرور اچ پی مراجعه کنید.
9- پورت سرویس یا پورت کنسول چیپست iLO در سرور HP DL580 G10 هستش، دقت کنید که این پورت مدیریت نیست، پورت کنسوله
10 – یک عدد پورت USB 3.0 در پنل جلویی سرور
11- لیبل سریال سرور هستش، این لیبل بصورت کشویی بیرون میاد و اطلاعاتی از سرور، مدل نامبر و سریال دستگاه، به همراه IP پیشفرض و پسورد پیشفرض iLO روش نوشته شده.
12- باکس 6 مخصوص نصب و ارتقا هارد هستش، روی این Bay فقط میتونیم یک بک پلین 8sff از نوع SAS/SATA نصب و استفاده کنیم.
13- باکس 5 هستش که دقیقا مثل باکس شماره 6 که خط بالا توضیح دادم یک بک پلین 8SFF از نوع SAS/SATA میتونیم روش نصب و فضای هاردهامون رو ارتقا بدیم.
14- باکس شماره 4 هستش که میتونیم مانند باکس 5 یا 6 باهاش رفتار بکنیم و یا مثل تصویر بالا یک ماژول 2SFF بهمراه یک ماژول Media-Bay داخل این باکس نصب کنیم.
15- در صورتی که ما از باکس 4 مثل تصویر بالا استفاده کنیم و مدیا بی نصب کنیم در این قسمت یک عدد پورت خروجی تصویر از نوعی Display Port میتونیم داشته باشیم.
16- در صورتی که از باکس 4 مانند تصویر بالا برای نصب مدیا بی استفاده کرده باشیم در این قسمت هم میتونیم یک ماژول 2sff نصب کنیم تا بتونیم روش 2عدد هارد یا SSD از نوع SAS/SATA داشته باشیم
17- این قسمت هم دقیقا وابسته به وجود مدیا بی در باکس 4 هستش، که اگر باشه میتونیم این قسمت مثل تصویر بالا 2 تا پورت USB 2.0 داشته باشیم.
18- باز هم این قسمت مربوط میشه به وجود یا عدم وجود Media Bay در باکس 4 که اگر باشه میتونیم در این قسمت یک DVD-Writer داشته باشیم.
19- این قسمت هم باکس اصلی یا همان باکس 1 یا Bay 1 هستش که بصورت پیشفرض یک بک پلین داره از نوع 8SFF که این بک پلین از هاردها یا SSD های SAS/SATA بصورت پیشفرض پشتیبانی میکنه.
بررسی پشت سرور :
نوبت به بررسی و تشریح پنل پشت سرور DL580 G10 رسیده، جایی که پورتهای شبکه، پاورها و سایر درگاه های ارتباطی معمولا قرار دارند.
1- رایزر اصلی یا Primary Riser در سرور رو نشون میده که اسلات های PCI 3.0 به تعداد 7 عدد ، یعنی اسلات 1 الی 7 رو در اختیار ما قرار میده، اینکه هر کدوم از این اسلات ها چه سرعتی دارند، و چه نوع کانکتوری دارن، آیا X8 هستن یا X16 همگی در قسمت مربوطه توضیح داده میشه.
2- رایزر دوم یا Secondary Riser هستش که اسلات های 8 الی 14 رو در اختیار ما قرا رمیده، این اسلات ها همگی از نوع pci 3.0 هستن و در قسمت مربوطه تک تک اسلات ها بررسی میشن. نکته ای که وجود داره، این رایزر و این اسلاتها وابسته به cpu شماره 2 هستش و اگر نصب نشده باشه این رایزر فعال نمیشه.
3- رایزر سوم یا Tertiary Riser هستش که اسلاتهای 15 , 16 رو در اختیار ما قرار میده،
4- چراغ و LED پاورهای سرور DL580 G10 هستش، اگر جریان ورودی صحیحی داشته باشه مثل تصویر بالا به رنگ سبز در میاد
5- محل اتصال کابل پاور رو نشون میده که حداکثر 4 عدد پاور روی این سرور نصب و استفاده میشه
6- خود پاورها رو نشون میده که حداکثر 4 عدد پاور میتونیم روی این سرور نصب و استفاده کنیم
13- پورتهای شبکه سرور – دارای 4 پورت با پهنای باند 1G
نمای داخل سرور HP DL580 G10 :
اما نمای داخل سرور که بسیار هوشمندانه و مهندسی شده طراحی شده، هرچقدر فکر کردم نتونستم اجزای داخلی سرور HP DL580 G10 رو توضیح بدم براتون تا اینکه یک ویدئو داخل آپارات دیدم که براتون میذارم، این ویدئو بصورت کامل اجزای تشکیل دهنده سرور رو تشریح کرده. تا به اینجای کار که پنل جلویی و پشتی سرور رو تشریح کردیم و توضیح دادیم، اما فضای داخلش یک کیتی داره که 2 عدد از CPU ها بهمراه 24 عدد از اسلاتهای رم روی اون کیت قرار دارند، و پایین این کیت دوباره روی خود مادربرد هم همین ترکیب وجود داره، برای درک بهتر اول این ویدئو رو ببینید بعد طبق روال تصویری از نمای داخل میذاریم و به تشریح اجزای داخلی میپردازیم.
خب ترکیب چینش اجزای داخلی سرور رو داخل ویدئو دیدین، بریم تصویرش رو هم ببینیم و موارد موجود رو بررسی کنیم.
1- کانکتور سمت چپ سرور DL580 G10 هستش که برای پشتیبانی از 4 پورت NVMe میتوان از آن روی کارت ثانویه (اچ پی بهش کارت دختر میگه) استفاده کرد.
2- کارت ثانویه یا Mezzanine Board در سرور DL580 G10 هستش که کارت مخصوص CPU شماره 3 و 4 و 24 عدد اسلات دوم سرور هستش. برد طبقه بالایی سرور هستش در واقع. برای درک بیشتر فیلم بالا رو اگر ببینید کامل متوجه میشید. کمی توضیحش سخته.
3- هیت سینک های شماره 3 و 4 که خب زیرشون طبیعتا سوکت CPU قرار داره و CPU های شماره 3 و 4 هستن.
4- اسلاتهای RAM روی برد طبقه بالا هستن که 24 عدد اسلات رم، به ازای هر CPU در واقع 12 اسلات RAM داریم.
5- رایزر شماره دو که بهش Secondary Riser هم میگن و به ما اسلات های PCI 3.0 میده روی سرور برای نصب کارتهای جانبی و کارت گرافیک و … این رایزر نیازمند نصب و فعال بودن CPU دوم هستش. یک نکته ای هم که داره رایزر شماره 3 یا همون Teritary Riser هم بصورت داخلی در این رایزر قرار داره.
6- رایزر اصلی سرور DL580 G10 که به آن Primary Riser گفته میشه، این کارت اسلاتهای pci 3.0 در اختیار ما قرار میده، در خصوص جزئیاتی همچون تعداد اسلاتهای موجود و … در قسمت شکافهای توسعه یا اسلات های pci بصورت مفصل توضیح داده شده
7- پردازنده یا CPU های شماره 1 و 2 که روی آنها هیت سینک نصب شده است.
8- اسلات های RAM سرور HP DL580 G10 رو نمایش میده که همونطور که در تصویر میبینید روی این برد 24 اسلات رم وجود داره که به ازای هر CPU میشه 12 اسلات که از نوع DDR4 هستند
9- کیج فن سرور هستش که همونطور که در ویدئو بالایی هم تماشا کردین یک کیت 12 تایی هستش که جهت خنک کردن و تهویه هوا در سرور تعبیه شده
10- محل نصب 4 عدد پاور برای سرور که پاورها از نوع Hot Plg هستند. در قسمت مربوط به پاورها توضیحات جامع تری ارائه شده است.
11- رایزر سوم یا Teritary Riser که معمولا بصورت included داخل رایزر دوم وجود داره، این گزینه بصورت پیشفرض روی سرور نیست و نصب اون اختیاری هستش.
12- دستگیره و اهرمی که برد بالایی رو میتونیم با استفاده ازش خارج کنیم از سرور
CPU سرور HP DL580 G10 :
این سرور از پردازنده های اینتل Xeon سری Gold و Platinum نسلهای 1 یعنی x1xx و نسل 2 یعنی x2xx پشتیبانی میکنه. CPU سرور HP جزو اصلی ترین رکن بشمار میره. وجود توان پردازشی بالا در سری پلاتینیوم و Gold پردازنده های اینتل و با توجه به اینکه روی این سرور 4 سوکت cpu وجود داره، این سرور رو به یکی از قدرتمند ترین ها در پردازش اطلاعات تبدیل کرده. در ادامه ما بصورت جداگانه در جدولهای مختلف انواع CPU های سازگار با سرور HP DL580 G10 رو بهمراه مشخصات کوتاهی از اونها برای شما آماده کردیم.
نسل دوم از پردازنده های سری پلاتینیوم اینتل Xeon یعنی سری 82xx
مدل CPU
فرکانس cpu
تعداد هسته
حافظه کش
توان مصرفی
UPI
فرکانس
میزان رم
Platinum 8280L Processor
2.7GHz
28
38.5
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
4.5TB
Platinum 8280M Processor
2.7GHz
28
38.5
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
2TB
Platinum 8280 Processor
2.7GHz
28
38.5
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8276M Processor
2.2GHz
28
38.5
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
2TB
Platinum 8276L Processor
2.2GHz
28
38.5
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
4.5TB
Platinum 8276 Processor
2.2GHz
28
38.5
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8270 Processor
2.7GHz
26
35.75
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8268 Processor
2.9GHz
24
35.75
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8260M Processor
2.4GHz
24
35.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
2TB
Platinum 8260L Processor
2.4GHz
24
35.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
4.5TB
Platinum 8260Y Processor
2.4GHz
24/20/16
35.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8260 Processor
2.4GHz
24
35.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8256 Processor
3.8GHz
4
16.5
105W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
Platinum 8253 Processor
2.2GHz
16
22
125W
3 @ 10.4 GT/s
2933 MT/s
1TB
جدول شماره 1 : CPU های 82xx سازگار با سرور HP DL580 G10
نسل دوم از پردازنده های سری Xeon Gold یعنی سری 62xx و 52xx
مدل CPU
فرکانس CPU
تعداد هسته
حافظه کش
توان مصرفی
UPI
فرکانس رم
میزان رم
Gold 6256 Processor
3.6GHz
12
33
205W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6254 Processor
3.1GHz
18
24.75
200W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6252 Processor
2.1GHz
24
35.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6252N Processor
2.3GHz
24/20/16
35.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6248 Processor
2.5GHz
20
27.5
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6246 Processor
3.3GHz
12
24.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6244 Processor
3.6GHz
8
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6242 Processor
2.8GHz
16
22
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6240L Processor
2.6GHz
18
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
4.5TB
Gold 6240M Processor
2.6GHz
18
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
2TB
Gold 6240 Processor
2.6GHz
18
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6240Y Processor
2.6GHz
18/14/8
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6238L Processor
2.1GHz
22
30.25
140W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
4.5TB
Gold 6238M Processor
2.1GHz
22
30.25
140W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
2TB
Gold 6238 Processor
2.1GHz
22
30.25
140W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6234 Processor
3.3GHz
8
24.75
130W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6230 Processor
2.1GHz
20
27.5
125W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6230N Processor
2.3GHz
20
27.5
125W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6226 Processor
2.7GHz
12
19.25
125W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6262V Processor
1.9GHz
24
33
135W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 6222V Processor
1.8GHz
20
27.5
115W
3 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 5222Processor
3.8GHz
4
16.5
105W
2 @ 10.4 GT/s
2933MT/s
1TB
Gold 5220 Processor
2.2GHz
18
24.75
125W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5220S Processor
2.7GHz
18
24.75
125W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5218B Processor
2.3GHz
16
22
125W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5218N Processor
2.3GHz
16
22
110W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5218 Processor
2.3GHz
16
22
125W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5217 Processor
3.0GHz
8
11
115W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
Gold 5215L Processor
2.5GHz
10
13.75
85W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
4.5TB
Gold 5215M Processor
2.5GHz
10
13.75
85W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
2TB
Gold 5215 Processor
2.5GHz
10
13.75
85W
2 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1TB
جدول شماره 2 : CPU های 62xx , 52xx سازگار با سرور HP DL580 G10
چند تا نکته در خصوص نسل x2xx وجود داره اولیش اینکه CPU Gold 5218B و CPU Gold 5218 مشخصات کاملا مشابهی دارند اما نمیشه این دوتا رو روی یک سرور بصورت همزمان استفاده کرد.
یک سری از پسوند ها مشخص کننده نوع خاصی از cpu هستند بعنوان مثال CPU 6252N ، CPU 6230N و CPU 5218N همگی پسوند N دارند بهینه شده برای عملیات NVF هستند که مخفف کلمه Network Function Virtualization هستش. یا CPU Gold 5220S که اون s یعنی Search Optimized یا مثل CPU 6262V یا CPU 6222V که پسوند V دارند و اون پسوند V در واقع به معنی VM Optimized هستش که برای مصارف مجازی سازی سرور بهینه شده.
در کل سرور HP DL580 G10 رو ما معمولا با CPU های x2xx دیدیم که توی بازار مورد معامله قرار میدن. بهرحال ما نسل x1xx رو هم در زیر طبق روال توی دو تا جدول که اولیش cpu Platinum و دومی CPU Gold رو نشون میده براتون آوردیم.
جدول شماره 3 : CPU های 81xx سازگار با سرور HP DL580 G10
نسل 1 پردازنده های سری Xeon Gold یعنی سری 62xx و 52xx
مدل CPU
فرکانس CPU
تعداد هسته
حافظه کش
توان
UPI
فرکانس رم
حافظه RAM
Gold 6154 Processor
3.0GHz
18
24.75
200W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6152 Processor
2.1GHz
22
30.25
140W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6150 Processor
2.7GHz
18
24.75
165W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6148 Processor
2.4GHz
20
27.50
150W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6144 Processor
3.5GHz
8
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6140 Processor
2.3GHz
18
24.75
140W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6137 Processor
3.9GHz
8
24.75
205W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6136 Processor
3.0GHz
12
24.75
150W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6134M Processor
3.2GHz
8
24.75
130W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
1.5TB
Gold 6134 Processor
3.2GHz
8
24.75
130W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6132 Processor
2.6GHz
14
19.25
140W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6130 Processor
2.1GHz
16
22.00
125W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 6126 Processor
2.6GHz
12
19.25
125W
3 @ 10.4 GT/s
2666MT/s
768GB
Gold 5120 Processor
2.2GHz
14
19.25
105W
2 @ 10.4 GT/s
2400MT/s
768GB
Gold 5118 Processor
2.3GHz
12
16.50
105W
2 @ 10.4 GT/s
2400MT/s
768GB
Gold 5117 processor
2.0GHz
14
19.25
105W
2 @ 10.4 GT/s
2400MT/s
768GB
Gold 5115 Processor
2.4GHz
10
13.75
85W
2 @ 10.4 GT/s
2400MT/s
768GB
جدول شماره 4 : CPU های 51xx و 61xx سازگار با سرور HP DL580 G10
RAM سرور HP DL580 G10 :
رم سرور HP رو بعنوان رکن دوم در ایستگاه های کاری یا سرورها نامگذاری کردیم. این سرور از RAM های HPE Smart Memory از نوع DDR4 پشتیبانی میکند. حداکثر میزان ظرفیت هم بستگی به نوع رم داره، بعنوان مثال اگر از رمهای DDR4 LRDIMM استفاده کنیم یا از RDIMM میزان حداکثر ظرفیت متغییر خواهد بود. برای همین یک جدولی آماده کردم که تمامی حالتها رو نشون میده.
این سرور 48 اسلات رم داره که به ازای هر cpu تعداد 12 اسلات رم وجود داره. زمانی که ما از CPU های نسل دوم اینتل Xeon یعنی x2xx ها استفاده میکنیم با زمانی که از نسل 1 یعنی x1xx ها استفاده میکنیم ظرفیت نهایی RAM متفاوت میشه. پس من دوتا جدول آماده کردم، یکی برای زمانی که CPU سرور از نوع x2xx هستش و بعدی زمانی که cpu سرور x1xx هستش.
زمانی که CPU نصب شده روی سرور از نسل 2 یعنی x2xx زئون باشه
حداکثر ظرفیت (LRDIMM)
6TB
48x 128 LRDIMM @ 2933 MT/s 2 DPC
حداکثر ظرفیت (RDIMM)
1.5TB
3TB
24x 64 GB RDIMM @ 2933 MT/s 1 DPC
48x 64 GB RDIMM @ 2666 MT/s 2 DPC
حداکثر ظرفیت (HPE Persistent Memory)
12TB
24x 512 GB Memory Kit @ 2666 MT/s
جدول شماره 5 : حداکثر ظرفیت RAM سرور DL580 G10 زمان استفاده از CPUهای نسل دوم
زمانی که CPU نصب شده روی سرور از نسل 2 یعنی x2xx زئون باشه
حداکثر ظرفیت (LRDIMM)
6TB
48x 128 GB LRDIMM @ 2666 MT/s
حداکثر ظرفیت (RDIMM)
1.5TB
48x 32 GB RDIMM @ 2666 MT/s
حداکثر ظرفیت (NVDIMM)
384GB
24x 16 GB NVDIMM @ 2666 MT/s
جدول شماره 6 : حداکثر ظرفیت RAM سرور DL580 G10 زمان استفاده از CPUهای نسل اول
نکته ای که وجود داره و فکر میکنم خودتون متوجه شده باشید، اینه که وقتی CPU نسل دوم روی سرور باشد، ما از RAM های NVDIMM نمیتوانیم استفاده کنیم، و زمانی که CPU استفاده شده نسل 1 باشد از رم های مدل HPE Persistent Memory نمیتوانیم استفاده کنیم.
ریدکنترلر یا Smart Array سرور DL580 G10 :
قبل از توضیح در خصوص فضای ذخیره سازی در این سرور DL580 G10 ، ابتدا به ریدکنترلر سرور HP میپردازیم. ریدکنترلر یا Smart Array مسئول مدیریت هاردها و SSDها در ایستگاه های کاری میباشد. این سرور هم هم ریدکنترلر نرم افزاری و هم کارت ریدکنترلر جدا دارد که میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
ریدکنترلر نرم افزاری :
ریدکنترلر نرم افزاری که به آن Software RAID گفته میشود روی این سرور مدل HPE Smart Array S100i SR Gen10 SW RAID میباشد. یک سری نکات در استفاده از این Software Raid وجود داره اینکه ما فقط روی مود UEFI از این ریدکنترلر میتونیم استفاده کنیم، و بصورت پیشفرض غیرفعاله و برای استفاده از اون اول باید از قسمت RBSU باید اون رو فعال کنیم.
ریدکنترلر Essential :
1- HPE Smart Array E208i-p SR Gen10 Controller
2- HPE Smart Array E208e-p SR Gen10 Controller
ریدکنترلر Professional :
1- HPE Smart Array P408i-p SR Gen10 Controller
2- HPE Smart Array P408e-p SR Gen10 Controller
3- HPE Smart Array P824i-p MR Gen10 Controller
هارد سرور HP DL580 G10 :
هارد سرور HP که بعوان رکن سوم در سرور ها جزو ارکان اصلی محسوب میشود، در واقع ما در این قسمت در خصوص فضای ذخیره سازی دائمی در سرور HP صحبت میکنیم. این فضای ذخیره سازی میتواند هارد ، یا SSD سرور HP باشد. ما در این قسمت با توجه به نوع فضای ذخیره سازی از نظر فرم فکتور (2.5 اینچی یا 3.5 اینچی بودن)، از نظر پورت و درگاه ورودی که SAS/SATA و یا NVMe و از سایر ابعاد دیگه بررسی میکنیم تا ببینیم در نهایت حداکثر میزان فضای ذخیره سازی روی سرور HP DL580 G10 به چه میزان خواهد بود. در واقع تمام موارد بالا که ذکر شد در میزان فضای ذخیره سازی نهایی تاثیر گذار هستند. در ادامه داخل یک جدول تمام حالت ها مورد بررسی قرار گرفته است.
حداکثر میزان فضای ذخیره سازی در سرور DL580 G10
نوع هارد یا SSD
حداکثر ظرفیت
نوع ترکیب
Hot Plug SFF SATA HDD
96TB
48x 2 TB
Hot Plug SFF SAS HDD
115.2TB
48x 2.4 TB
Hot Plug SFF SATA SSD
368.6TB
48x 7.68 TB
Hot Plug SFF SAS SSD
734TB
48x 15.3 TB
SFF NVMe SSD
307.2TB
20x 15.36 TB
پاور سرور DL580 G10 :
پاور سرور HP که رکن چهارم و یکی از ارکان اصلی سرور HP محسوب میشود، مسئول برق رسانی به تمامی تجهیزات مثل مادر برد، هاردها، رم ها و … میباشد. بطور کلی 4 مدل منبع تغذیه بر روی این سرور قابل استفاده میباشد که در ادامه هرکدام را جداگانه توضیح میدهیم.
پاور 800 وات :
مدل پاور 800W که مناسب این سرور میباشد HPE 800W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit میباشد، همانطور که از مدل نامبر این پاور مشخص است این پاور از نوع Hot plug و نوع پلاتینیوم میباشد. این پاور 94درصد بهره وری داشته و حداکثر 4 عدد از این پاور ما میتوانیم روی سرور نصب و استفاده کنیم.
پاور 1000 وات :
مدل نامبر دقیق این پاور HPE 1000W Flex Slot Titanium Hot Plug Power Supply Kit میباشد، از نام آن مشخص است که از نوع Hot Plug و نوع پاور نیز تیتانیوم میباشد. جزو پاورهای گران قیمت و ناموجود بازار هستش و معمولا این پاور رو مشاهده نمیکنیم توی بازار. بهره وری 96درصدی داره و از استاندارد C-14 شرکت اینتل استفاده میکنه.
پاور 1600 وات :
نام کامل این پاور HPE 1600W Flex Slot Platinum Hot Plug Low Halogen Power Supply Kit میباشد و همانطور که از نام اون مشخصه این پاور هم از نوع Hot Plug سری پلاتینیوم هستش که بازدهی 94درصدی داره، این پاور فقط با برق های AC توان بالا یعنی از 200 الی 240 ولت پشتیبانی میکنه. با برق ایران سازگاره در واقع
پاور 1800 وات :
این پاور درواقع 1800 الی 2200 وات هستش که نام کامل اون HPE 1800W-2200W Flex Slot Titanium Hot Plug Power Supply Kit هستش که این توان متغیر هم توی نام محصول ذکر شده. در واقع این پاور تیتانیوم برای سرور های G10 و G10 Plus توان خروجی معادل 1800 وات ارائه میکنه اما برای توان بالاتر از اون رو فقط روی سرورهای G11 ارائه میکنه.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.